İçeriğe geç

Muhret Ne Demek

Mühret ne demek?

Gün içerisinde farklı kanallardan duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk defa duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.

Mühlet hangi dilde?

Nefes alma alanı – Nişanyan Sözlüğü. Arapça muhla(t) مُهْلة “dinlenme” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve mhl kökünden gelir.

Mühlet ne demek din?

Arapça hdy kökünden gelen ve “doğru yolu gösteren” anlamına gelen muhtadi مهتدٍ kelimesinden türemiş bir kelimedir. Bu kelime Arapça hadā هَدَا “o yönlendirdi” fiilinin muftaˁil ölçüsündedir. VIII aktif fiil sıfatıdır. Daha fazla bilgi için, dönüşüm hakkındaki makaleye bakın. “İslam’a dönmek” ifadesinin anlamı, İslam’ın doğru yol olduğu varsayımına dayanmaktadır.

Maharet nedir?

“Maharet” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen “Maharet” kelimesinden türemiştir ve dilimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Yetenek kelimesinin anlamı beceridir.

Mühmet ne demek?

İslam Peygamberi. Muhammed isminin bir türevidir ve sıklıkla çok övülen ve saygı duyulan bir kişi olarak tanımlanır.

Mührer ne demek?

Führer, Adolf Hitler’in Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ve Üçüncü Alman İmparatorluğu’nun yöneticisi olarak kullandığı ve “lider” anlamına gelen unvandır.

Mühlet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

[ölmek] zaman, dönem; saat; süre, süre; çağ, dönem; dinlenme, mola.

Müddet mi mühlet mi?

Bu kelime respite mi yoksa duration mı? Olarak yazılıp yazılmaması tartışmalıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı respite şeklinde olmalıdır.

Müstebit hangi dilde?

despotik – Nişanyan Sözlüğü. Arapça mustabidd مستبدّ kelimesinin bir alıntısıdır, bu kelime “yalnız, tek başına, yalnız” anlamına gelen bdd kökünden gelir.

Mütenekkir ne demek?

Kıyafet değiştirip tanınmayacak şekillere bürünüyorlar.

Sefil olmak nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: mutsuz olmak.

Müemmen ne demek?

(ﻣﻮﺌﻣّﻦ) sıf. (ar. te’mіn mu’emmen “güvence altına almak” kelimesinden) Güvenlik garanti altına alınmış, güvence altına alınmış, güvence altına alınmış: “Güvenli bir yaşam.”

Şaibe nedir?

İsim. [2] kir, leke.

Türkçede nükte ne demek?

Nukte, Arapçada ince, zarif ve esprili kelimeler anlamına gelir.

Çok hamarat ne demek?

Çalışkan, becerikli, işinde iyi.

Mühtedin ne demek?

“Muhtedi” kelimesi, İslam’ın emir ve yasaklarını yerine getiren, kendisine iman eden ve doğru yola erişen kişi anlamına gelir. Not: “Mürted” ve “convert” kelimeleri zıt anlamlıdır. Convert, daha sonra Müslüman olan bir kişiyi ifade ederken, mürted, Müslüman olarak dinden dönen bir kişiyi ifade eder.

Mühak ne demek?

bir askeri karargâhta görevli subay yardımcısı. bağlı, bağlı. genç subay/yardımcı subay.

Mühiş ne demek?

(ﻣﻮﺣﺶ) sıf. (Ar. vaḥşet > іḥāş, mūḥiş, “bir yerden korkutmak” kökünden) korkutucu ve heybetli, dehşet verici, ürkütücü, ürkütücü: Heykel muhteşem ve güftârı galîz / Mevlâ-yı hafîz anayı duş yaptırmak (Enderunlu Fâzıl’dan).

Mühibbe ne demek?

1. Dost, sevgili: Merhum bir sahabe İstanbul’daki önemini şöyle anlatır (Reşat N. Güntekin).

Tavsiyeli Bağlantılar: Kral Fm Afrikalı Ali Kimdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir