İçeriğe geç

Bezenme Ne Demek

Bezeyen ne demek?

F. süslemek süslemek

Beze ne demek TDK?

Hamur topaklarına beze denir. Beze Yunancadır. Ekmek tam buğday veya özel undan yapılır.

Bezm etmek ne demek?

Bezm, Arapça meclis kelimesinin anlamına karşılık gelen bir kelimedir. Yemek, içki içmek, eğlenmek ve sohbet etmekle yapılan büyük bir kutlama ve eğlencedir.

Bezmine ne demek?

İslam kültüründe, günlük hayatta Elast Bezmin’e yapılan her atıf, bir anlamda, tabiattaki egemenlik ve kölelik ilişkilerinin (rubûbiyet-abdiyet) mühürlenmesi anlamına gelir. Bu anlamda, “Kâlû belâ” ifadesi kadim bir hafıza ve fikrî bir mühürdür. Tıpkı bir insanın doğumunda kulağına okunan ezan ve kamet’in işitsel bir mühür olması gibi.

Bezeme nedir türkçe?

Herhangi bir yüzeyi süslemek için yapılan süsleme veya dekorasyon; boyalı, boyasız, düz veya kabartmalı bir zemin üzerine yapılmış güzel şekilleri ifade eder.

Bezenmez ne demek?

Herkesin merakla araştırdığı “bezenmek” kelimesi TDK’da “süslemek” anlamına gelir. Süsleme anlamının dışında, dekoratif bir işin konusu olmak anlamına da gelir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Beze neye denir?

Meringue, yumurta beyazı ve pudra şekerinden yapılan bir tür sünger kektir. Fransızcada “baiser” kelimesi öpücük anlamına gelir. İsviçre ve Fransa’da “meringue” olarak da bilinir. 100 °C’ye ısıtılmış bir fırında 1-2 saat sanal olarak kurutularak yapılır.

Bezenin diğer adı nedir?

Mereng, mereng olarak da bilinen bir tatlıdır. Mereng, çırpılmış yumurta ve şekerin bir karışımıdır. Üç çeşit mereng vardır: Fransız mereng, İsviçre mereng ve İtalyan mereng. Üretimleri de farklıdır.

Bezm ne demek kökeni?

bezm – İngilizce sözlük. Farsça bazm بزم, “ziyafet meclisi” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. (NOT: Bu kelime Sanskritçe bhācana भाजन “paylaşmak, cömert olmak, bol olmak” kelimesiyle ilişkilidir.)

Bezm-içim ne demek?

Bezm kelimesi “dostların buluşması” anlamına gelir.

Bezmek bıkmak ne demek?

1. (Bir şeyden veya bir kimseden) hoşnut olmamak, bıkmak, usanmak, sıkılmak, usanmak: Ademoğlu hiç de yorgun değil / Ne zulümden, ne de hakkın zulmünden (Tevfik Fikret).

Kesel ne demek?

Kesel kelimesinin anlamını belirlemek için Osmanlı döneminden kalma sözlüklere, günümüzde yayımlanmış sözlüklere ve Arapça sözlüklere bakıldı. Sözlüklerde kelimenin çoğunlukla “tembellik, uyuşukluk, ihmalkarlık” anlamında verildiği görüldü.

Peymane ne demek?

Peymane kelimesi cam anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılmasa da birçok alanda karşımıza çıkan bir kelimedir. Anlamı açısından değerlendirilen Peymane kelimesi cam anlamına gelen önemli kelimelerden biridir.

Bezm alemi nedir?

Bezm-i Âlem, “dünya meclisi” anlamına gelir.

Bezenüben ne demek?

Türkçe. ve hitabet. Takılar: Ne güzel süsler, ne sevimli süsler / Tanrı’ya hitaben yazılmış bir dilek nedir ve neye ihtiyacı vardır (Yunus Emre).

Behzan ne demek?

1. İyi huylu kimse. 2. Güler yüzlü kimse.

Bezm ne demek TDK?

TDK’da Bezm kelimesi içki tavsiyesi anlamına gelir. Aynı zamanda arkadaşlarla buluşma anlamına da gelir.

Bense ne anlama gelir?

bense teriminin İngilizce Türkçe Sözlükteki anlamı (isim) iç mekan (Isk.) {i} iç mekan (Isk.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort