İçeriğe geç

Tayib Ne Demek Osmanlıca

Ta yip ne demek?

Kubbealtı Lügat (ﺗﻌﻴﻴﺐ) i. (Ar. ‘ayb, “kusurlu olmak, eksik olmak”, ta’yīb) Kınama: Dikkat edin, dünya kendi karanlığının bir yansımasıdır / Ey beni takip eden ve zavallı halimi gören (Leskofçalı Galib).

Tutiya ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1] (Kimya) Çinko. [2] Kadınların gözlerinin altına sürdükleri eyeliner.

Taşlık ne demek Osmanlıca?

Taşlık, Osmanlı harem idaresinin oluşturulduğu yapıları barındırır. Haliç tarafında Valide Sultan Dairesi ve Hünkar Hamamı bulunur. Hamamların yanında Ocaklı Sofa’ya açılan Saltanat (Taht) Kapısı bulunur.

Tirkeş ne demek Osmanlıca?

Tirkesh, oklarla dolu bir sadak, oklarla dolu bir çantadır. Tarih boyunca yaylar için her zaman bir çanta olmasa da, genellikle oklar için bir çanta olmuştur. Farsçadan gelir; tir ok, kancaya takılmak anlamına gelir. Bu nedenle tirkesh, ok çekmecesi ve ok çantası olarak kullanılır.

Tayib ne demek?

Tayyip veya Tayyib (Arapça: طيب) Arapça kökenli bir isim olup “iyi, güzel, hoş” anlamına gelir.

Arapça tayyiben ne demek?

Sözlükte “hoş ve lezzetli olmak” anlamına gelen tîb (tâb) kökünden türeyen tayyib, duyuların ve ruhun hoşlandığı, güzel, hoş ve lezzetli bulduğu şeyleri ifade eder.

Tuluat ne demek Osmanlıca?

Tuluat kelimesi Arapça kökenli olup “doğaçlama” anlamına gelir.

Tişe ne demek Osmanlıca?

1. Balta, nacak, kül tablası: Gökten yağmur yağdığında başıma taşlar düşer. / Çünkü ben korkumdan (fuzûlî) binayı yıktım.

Tatar ne demek Osmanlıca?

Osmanlı fermanlarında Tatar ismi ilk kez 1696 yılında Kırım Hanları için kullanılmıştır. İslam dünyasında ise “Tatar” kelimesi “Moğol” anlamına geliyordu.

Tenasuh nedir Osmanlıca?

Bu kelimenin Türkçe karşılığı ruh göçü (reenkarnasyon) anlamına gelmektedir. Bu tanımlara göre reenkarnasyon inancı, ruhun ölümden sonra insan bedenine geri dönmesi ve tekrar bir bedende yaşamaya başlaması anlamına gelmektedir.

Tanbur ne demek Osmanlıca?

Tanbur[a] terimi, Mezopotamya, Güney veya Orta Asya’dan gelen çeşitli uzun saplı telli çalgıları ifade edebilir. Tanbur[a] terimi, Mezopotamya, Güney veya Orta Asya’dan gelen çeşitli uzun saplı telli çalgıları ifade edebilir.

Tesanüd Osmanlıca ne demek?

Sözlükte, “dayanmak, yaslanmak” anlamındaki sened kökünden gelen tesânüd, “dayanmak, yaslanmak” (istinâd) ve “her topluluğun kendi bayrağı altında toplanması” olmak üzere iki ayrı anlama gelir (Cevherî, eṣ-Ṣıḥâḥ, m. “snd”; Lisânü’l-ʿArab, m. “snd”; Tâcü’l-ʿarûs, m. “snd.”

Tutya ne demek Osmanlıca?

Arapça tūtiyāˀ توتياء “çinko oksit minerali, rastık” kelimesinden türetilmiştir.

Teşne Osmanlıca ne demek?

[1] (‘) Susuzluk. [2] (mecazi) Çok istekli.

Töre ne demek Osmanlıca?

Töre kelimesi, “türetilmiş, yaratılmış, düzenlenmiş” anlamına gelen Eski Türkçe törü- fiilinden gelir. Türkçede en eski yazılı örnek 735 yılında törü (anlamı “kanun, örf, adet, düzen”) biçiminde bulunmuştur.

Yip ne anlama gelir?

İlk olarak 4 Aralık 1996’da faaliyete geçen bu sistemin adı daha sonra Yakın İzleme Piyasası (YİP) olarak değiştirildi. Borsa İstanbul’un tanımına göre bu sistem, mevcut standartlar ve mali durum açısından gerekli şartları sağlayamayan şirketlerin paylarının yer aldığı bir piyasadır.

Yip açılımı nedir?

(Ünlem) Evet! Öf!

Yippee ne demek?

Yippee kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamı {ü} k.dili’dir. Oh, ne güzel!/Oh, ne güzel!/Yaşasın! (Mutluyken söylenir.)

Yip su nedir?

Yakın İzleme Pazarı (YİP), daha önce Gözetim Pazarı olarak bilinen, yürürlükteki mevzuat, standartlar ve mali durum açısından gerekli şartları taşımayan şirketlerin hisselerinin borsadan çıkarılıp kamu yararı açısından incelendiği yerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort