Ağ ile balık tutmak yasak mı?
Avlanma sahasında her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, sürüklemeli ağ, çevirmeli ağ, yayma ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması yasaktır; ancak besleme solungaç ağları hariçtir.
Kıyı olta balıkçılığı yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Balık avlama cezası 2024 ne kadar?
1380 sayılı Kanunun 36. maddesine göre, kontroller sırasında konulan yasağa uymayanlara, suça göre 2.620,00 TL ile 52.493,00 TL arasında değişen idari para cezası verilecek. Ayrıca, suçun niteliğine göre Adli Makama suç duyurusunda bulunulabilecek.
Olta balıkçılığı ne zaman yasak 2024?
2023-2024 balıkçılık ve av sezonu 15 Nisan’da sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 31 Ağustos 2023 gecesi İstanbul Poyrazköy Su Ürünleri Koruma Alanı’nda düzenlenen törenle açılan 2023-2024 balıkçılık sezonu yarın (15 Nisan) sona eriyor.
Lagos tutmak yasak mı?
Deniz alabalığı, köpek balığı, mersin balığı, deniz kaplumbağası, ot sazanı, deniz çayırı, yağlı balık, beni balığı, lagos, lagos, vatoz ve yunus balıkları ise avlanması yasak olan türlerdir.
Tırıvırı ağ neden yasak?
TİRİVİRİ; Olta ile atılabilen, misinanın ucuna takılan ve çeşitli büyüklükteki ağ parçalarından oluşan, yapılış şekilleri itibariyle kolayca kopabilen ve yıllarca suda kalabilen, bu özelliğinden dolayı doğal hayat için büyük tehlike oluşturduğundan kullanımı kesinlikle yasak olan her türlü ağ…
Kıyı balıkçılık belgesi nereden alınır?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu Genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılıkla uğraşabilirler. Bu kişilere, başvuruları üzerine, il ve ilçe müdürlükleri tarafından, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerli olmak üzere “Amatör Balıkçılık Belgesi” düzenlenir.
Kıyı balıkçılığı saat kaçta yapılır?
Sabah suyu sabah gün doğumundan saat 11’e kadardır. Akşam suyu ise kabaca saat 15:00’ten 21:00’e kadar olan saatler olarak tanımlanabilir. Elbette başka zamanlarda da balık tutabilirsiniz ama en verimli saatler sabah ve akşamdır.
Oltayla balık tutmak serbest mi?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
2024 kantar cezası ne kadar?
İlgili Kanunun 15(c) maddesine göre, Kanuna aykırı hareket edenlere her sayaç için 3.218,00 TL ile 64.352,00 TL arasında idari para cezası verilir.
Çırpma ile balık avı yasak mı?
Snap/slam ve drop olta, birden fazla iğnesi olan yemler, parakete, sualtı silahları, zıpkın, mızrak ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
Balık tutma yasağı kaç TL?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ hükümlerine aykırı avlananlara, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36. maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacak.
Oltayla balık tutma yasağı var mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Kara av sezonu ne zaman açılıyor 2024?
Av sezonu Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024’te, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024’te başlayacak.
Kıyıya yakın ağ atmak yasak mı?
Paraşüt, yaylı ağ, solungaç ağı gibi avlanma araç ve gereçlerinin kullanılması yasak olup, bu tür avlanmalarda 500 TL’den 5 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.
Tekne ile balık tutmak yasak mı?
7,5 metreden uzun teknelerle amatör balıkçılık yasaktır. • 1 km2’den küçük göl ve göletlerde motorlu veya motorsuz ve her türlü tekne ile avcılık yasaktır.
Balık ağ yasağı ne zaman bitiyor?
15 Nisan 2024 tarihinden itibaren tüm denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılığın genel olarak yasaklanacağı duyuruldu. Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için ise 1 Eylül’e kadar geçerli olacak.
Misina ağ serbest mi?
* Su ürünleri avcılığında monofilament (tek katlı) balık ağları, multimonofilament (çok katlı tek katlı) balık ağları ve sürüklenen ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınaklarda ve tekne yanaşma yerlerinde bulundurulması yasaktır.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.